A múlt héten a Miniszterelnökség által bejelentett, a kkv-k körében nagy várakozással övezett két pályázat keretösszegét átrendezte mai bejelentésével Varga Mihály. A ma reggeli sajtótájékoztatón a nemzetgazdasági miniszter ugyanis 5 milliárd forint helyett 8,5 milliárdos kerettel jelentette be a kkv-k számára rendelkezésre álló technológiai korszerűsítést jelentő pályázatot. 

 

A technológiai korszerűsítést jelentő pályázat részletei:

  • Alapvető célja: a feldolgozóiparban működő kkv-k támogatása
  • A rendelkezésre álló forrás: 8,5 milliárd forint
  • Pályázható összeg: 10-100 millió forint
  • Támogatás aránya: legfeljebb 50%
  • Támogatható tevékenységek köre: eszközbeszerzés, informatikai fejlesztések, az új eszközök beszerzéséhez kapcsolódó telephelyfejlesztések

Ezzel párhuzamosan 5-ről 1,5 milliárd forintra csökkent a kkv-k külpiacra lépését támogató pályázat keretösszege.


Mind Varga Mihály, mind a sajtótájékoztatón szintén részt vevő Rákossy Balázs államtitkár jelezte: nem lehet kizárni, hogy idén (a magyar költségvetés kockázatára) további pályázatokat is meghirdessenek. Azt viszont igen, hogy a lehető legnagyobb biztonságra törekednek a pályázatok kiírásánál, azaz arra, hogy ne találjon utólag az Európai Bizottság olyan okokat, amelyek miatt az uniós költségvetési támogatási részt is a magyar büdzsének kelljen kifizetnie. Varga azt sem tartotta kizártnak, hogy a jövő héten meghirdetendő pályázatokból egyes kifizetések már idén bekövetkezzenek.

 

 

Ha felkeltették érdeklődését a pályázati lehetőségek, akkor mindenképpen keresse fel cégünket a 06-30/7375-650-es telefonszámon, vagy kérje ajánlatunkat, segítségünket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.


 

Partnereink

hix logo

BiYo product Logo

ferro pharma logo

dibusz logo

Dibusz Kft.

zöld út logo 01

 

 

 

 

pályzatírás

 

okotermek web okotermek.hu