Megtárgyalták Lázárék az EU-val, küldhetjük az április 15. utáni számláinkat is, és ki is fogják fizetni. A pályázati pénzeket elosztó szervezeteink átszervezését furcsállta az unió, a jelek szerint mostanra megnyugtattuk őket.

 

 

A Miniszterelnökség gyorsan bejelentette, hogy újra küldhetünk számlákat az uniónak és ki is fogják fizetni azokat. A kormány és az Európai Bizottság szerdai tárgyalásait követően kiküldhetjük az április 15. utáni időszakra vonatkozó számlákat is.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára mindezt még azzal toldotta meg, hogy „az időarányos kifizetések tekintetében az idei évben folyamatosan túlszárnyaltuk az előzetes, az Európai Bizottság által is jóváhagyott terveinket." Emellett a minsizterlnökség közölte, hogy egy 150 milliárd forintos uniós utalás már meg is történt.

Az volt a baj az elmúlt hetekben, hogy Csepreghy szavai szerint  "megkértek minket", hogy a legújabb vitás kérdés lezárásig ne küldjünk számlát az uniónak, mert nem fogják kifizetni.

Ténylegesen nem álltak le az uniós kifizetések, mivel az április 15. előtt keletkezett idei számlákat még kifizették az utána keletkezettekkel volt problémáik.

Leginkább az volt a baj, hogy április 15-től a kormány felszámolta a korábban az NFÜ felügyelete alatt működő úgynevezett közreműködő szervezeteket. Ezek eddig formailag önálló cégek voltak, nonprofit kft. vagy éppen zrt. formában működtek, az NFÜ felügyelete alatt. Ezek felügyelték a konkrét pályázatok útját: ellenőrizték a számlákat, az elvégzett munkát, igazolták a teljesítéseket.Olyanokra érdemes gondolni, mint a MAG Zrt. vagy mondjuk a VÁTI Nonprofit Kft.

Amikor viszont április közepén ezeket is beolvasztották a minisztériumokba, akkor Brüsszelből megírták, hogy ez már nem fér bele, és további ellenőrzések jönnek. A pénze elosztásáért aggódó EU-val ugyanis bármilyen szervezeti átalakításnál egyeztetni kell, korábban nem véletlenül mondta el rendre Lázár, hogy Brüsszellel is jóváhagyattak mindent. Ez nem sikerült most hibátlanul.

Forrás:http://index.hu


 

Partnereink

hix logo

BiYo product Logo

ferro pharma logo

dibusz logo

Dibusz Kft.

zöld út logo 01

 

 

 

 

pályzatírás

 

okotermek web okotermek.hu