Idén eddig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 22 pályázati felhívás jelent meg 541 milliárd forint keretre, de év végéig további 30 pályázat kiírása várható a kormány által most elfogadott 2015. évi fejlesztési keret szerint - mondta Boór Tamás egy mai pályázati konferencián. A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársa emlékeztetett arra, hogy ez a most elfogadott éfk valójában 74 milliárd forintos emelést jelent 902,5 milliárd forintra, így tehát a következő 3 hónapban 363 milliárd forintnyi új pályázati keret megnyitása várható. Előadásában azokat a területeket is megjelölte, amelyeket ez valóban érint majd. A konferencián Dányi Gábor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is szintén nagyon fontos témákról beszélt, az erről készített saját beszámolónk:

 

Az MTI tudósítása szerint a Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (Pátosz) konferenciáján Boór Tamás az idén tervezett GINOP pályázati felhívásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások prioritás keretében pályázatot írnak ki a vállalkozói mentorálás támogatására, az ipari parkok fejlesztésére, a barnamezős ipari területek megújítására, a logisztikai fejlesztési központok fejlesztésének támogatására, a professzionális klaszter szervezetek minőségi szolgáltatásának segítésére, a beszállítói integrátorok és kkv-k támogatására, turisztikai szervezetek fejlesztésére.

A kutatás-fejlesztés területén pályázatokat jelentetnek meg innovációs voucher, innovációs ökoszisztéma építése, a prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés, a versenyképességi és kiválósági együttműködések, a nemzetközi K+F kapcsolatok fejlesztése, a stratégiai K+F műhelyek kiválósága, a felsőoktatási és ipari együttműködési központnál a kutatási infrastruktúra fejlesztése témakörökben - ismertette Boór Tamás.

A tervezett GINOP-pályázatok között szerepel az információs és kommunikációs technológiák (IKT) prioritásban az oktatási intézmények és az IKT-vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és segítése, a startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása, a közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, intézmények hálózati hozzáféréseinek, kapcsolatainak fejlesztése, továbbá a kormányzati hálózatok konszolidációja, kapacitásainak, teljesítményének növelése - emelte ki Boór Tamás.

A foglalkoztatás területén pályázati kiírások jelennek meg még az idén a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, támogató szolgáltatásra, társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, pályakezdőknek szóló gyakornoki programra, munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. Támogatásra lehet majd pályázni a szakképzést végzettség nélküli elhagyók számának csökkentésére, a munkaerőpiaci kulcskompetenciák fejlesztésére. A turizmus területén aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztését, a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztését támogatják - tette hozzá.
A konferencián Selyem Tóth Sándor, a Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Államtitkárságának főosztályvezetője szólt arról, hogy Vidékfejlesztési Programban (VP) 1300 milliárd forint keret áll rendelkezésre. Hozzátette: az idén jelennek meg pályázati felhívások a Vidékfejlesztési Programban, de kifizetések nem lesznek. A főosztályvezető elmondta, hogy az idén a Vidékfejlesztési Programban 36 pályázati felhívást tesznek közzé 750 milliárd forint kerettel.

Novemberben megnyílik a pályázati beadói felület az agrárkörnyezet-gazdálkodás témakörben, továbbá támogatásra lehet pályázni majd a kertészet, a szőlészet és borászat, a kisméretű terménytárolók, szárítók fejlesztésére, állattenyésztésre, mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozására, mezőgazdasági kisüzemek, öntözőrendszerek fejlesztésére, a rövid ellátási lánc megszervezésére - mondta Selyem Tóth Sándor, megjegyezve, hogy a fiatal gazdák nemcsak külön támogatási lehetőséget kapnak a Vidékfejlesztési Programban, de a különböző pályázatokon 10 százalékkal nagyobb támogatási lehetőséget is.

A Pátosz számítása szerint 2014-2020 között 65 ezer nyertes pályázat lehet, szövetségük tagsága ezek 10 százalékának előkészítésében közreműködhet - mondta Maróczi Imre, a Pátosz elnöke a konferencián.

 

Forrás: www.portfolio.hu


Hírdetés

Bisnode tanusitvany  

Bisnode tanúsítvánnyal rendelkező cégekkel az üzletkötés kockázata alacsony.

Partnereink

hix logo

BiYo product Logo

ferro pharma logo

dibusz logo

Dibusz Kft.

zöld út logo 01

 

 

 

 

pályzatírás

 

okotermek web okotermek.hu